vamos a ibiza tentoonstelling 50 jaar beeldende kunst en literatuur van hollandse kunstenaars op ibiza
Ibiza Kunst - Alles over KUNST op Ibiza  vamos a ibiza tentoonstelling 50 jaar beeldende kunst en literatuur van hollandse kunstenaars op ibiza

Vamos a IBIZA
Tentoonstelling 50 jaar beeldende kunst & literatuur van Hollandse kunstenaars op Ibiza

In de jaren vijftig ontsnapten een aantal Nederlandse schrijvers en dichters, zoals: Cees Nooteboom, Jan Cremer, Harry Mullisch, Simon Vinkenoog aan de kleinburgerlijke, naoorlogse atmosfeer in Nederland om nieuwe inspiratie te vinden op Ibiza.
Ook Nederlandse beeldende kunstenaars zoals Lei Molin schilder, Cas Oorthuys illustrator en  Waldemar Post fotograaf, vonden hun inspiratie op Ibiza.
Later kwamen er nieuwe generaties kunstenaars naar het doe-waar-je-zin-in-hebt eiland, waaronder digitale kunstenaars Micha Klein, die een aantal seizoenen in verschillende locaties en clubs op Ibiza, optrad zoals Amnesia, Privilege, Pacha & KM5) en Danielle Kwaaitaal, die beiden hun ontwerpen projecteerden in club Pacha, een beroemde, trendsettende club op Ibiza.

In 2007 realiseerden het Groninger Museum, Arti et Amicitiae en een culturele organisatie van Ibiza een uniek overzicht van beeldende kunst en literatuur van Nederlandse kunstenaars die de afgelopen halve eeuw, een bezoek brachten aan, of woonden op, Ibiza met als focuspunt Jan Cremerís activiteiten in de 60er jaren en Micha Kleinís in de 90er jaren.
Andere Nederlandse kunstenaars verenigd in deze tentoonstelling waren: Elena Beelaerts, Roeland Kerbosch, Ivo Hendriks, Lei Moulin, Cas Oorthuys, Waldemar Post, Trudy Derksen, Cees Nooteboom, Bert Schierbeek, Maria Barnas, en Tommy Wieringa.
De speciale kunstexpositie -
Vamos a IBIZA - liep van 13 juli - 19 augustus met succes in Arti et Amicitiae in Amsterdam en werd daarna verplaatst naar de Iglesia del Hospitalet in Eivissa, op Ibiza.
Op 8 september 2007 werd de tentoonstelling vroegtijdig gesloten wegens het exposeren van een expliciet kunstwerk van Ivo Hendiks dat beledigend voor de paus en de katholieken werd bevonden.

Ibiza 4 all, Ibiza Kunst - Alles over Kunst & Kunstenaars op Ibiza.
© 2006 - 2019 ibiza4all.org