ibiza kunst alles over kunst en kunstenaars op ibiza
Ibiza Kunst - Alles over KUNST op Ibiza  ibiza kunst alles over kunst en kunstenaars op ibiza
IBIZA KUNST
Alles over Kunst & Kunstenaars op Ibiza

- Kunstenaars op Ibiza raken geÔnspireerd door de mystieke sfeer van het eiland -

Door de eeuwen heen worden kunstenaars op Ibiza geÔnspireerd door de mystieke sfeer en de immense schoonheid van het eiland. Beroemde bezienswaardigheden, zoals ES VEDRA †en de symbolen van het eiland, zoals de Fenicische godin TANIT, werden ontelbare malen afgebeeld.
Mystieke vibraties en creativiteit ervaar je onmiddellijk na aankomst op dit eiland, dat gewoon zindert van energie.

Ibiza, nog onaangetast in de jaren vijftig, met bijzonder tolerante inwoners, als gevolg van eeuwenlange overheersing door vele verschillende culturen, was een toevluchtsoord voor vele kunstenaars uit de hele wereld die de naoorlogse atmosfeer in hun land achter zich wilden laten.
Het prachtige eiland Ibiza bleek, met zijn heldere licht en mooie contrasten, tezamen met een hoge mate van vrijheid en tolerantie, de perfecte inspiratiebron die alle kunstzinnige mensen zochten, om vorm te geven aan een nieuw ideaal van licht en vrijheid.
Sommige kunstenaars bleven slechts een korte tijd, terwijl anderen de hippie-levensstijl volledig omarmden en hun artistieke proces nog een lange tijd voort te zetten, of zelfs nog steeds wonen en werken op het eiland.
In die tijd betaalden veel arme kunstenaars hun rekeningen met hun kunstwerken. Een van de redenen waarom je op de muren van vele afgelegen bars en restaurants op Ibiza kunst vindt.
Op Ibiza is overal íverrassendeí kunst te vinden.

Verborgen in een bos zou je kunnen stuiten op een standbeeld of een sprookjes huis van hergebruikte materialen. Ergens afgelegen, vind je onverwacht, een kleurrijke muurschildering op een verlaten stenen gebouw en de grot van Atlantis, door zijn surrealistische uitstraling erg populair onder kunstenaars en hippies, is min of meer bedekt met muurschilderingen, beelden en altaren voor Boeddha & Tanit.
Meer dan 60 jaar later, trekt de immense schoonheid van Ibiza nog steeds kunstenaars van alle disciplines uit de hele wereld, en ook nu nog worden ze niet alleen aangetrokken door het prachtige, ongerepte landschap van het eiland, maar ook door het ideaal van vrijheid en tolerantie dat haar inwoners uitdragen, en dat een bron van inspiratie is voor veel jonge kunstenaars, die met een verblijf op dit prachtige eiland een nieuwe, frisse impuls geven aan hun artistieke uitingen.

Op dit moment is het eiland de thuisbasis van vele kunstenaars vanuit de hele wereld, en uiteenlopende kunstdisciplines, zoals: action art, architectuur, beeldende kunst, conceptuele kunst, dans, digitale kunst, voedsel, film, goudsmid, literatuur, media, muziek, metaalbewerkers & kunstsmeden, schilderkunst, podiumkunsten, poŽzie, fotografische kunst, recycling kunst, schrijvers, straatkunst, textiel, videokunst,†etc..

Sommige van deze plaatselijke kunstenaars hebben zich aangesloten bij kunst groepen, een paar zijn gevraagd om hun kunstwerken exposeren in een gezamenlijke tentoonstelling of galerie, terwijl anderen hun werk in hun atelier, huis, tuin of de straat tentoonstellen.
Als u geÔnteresseerd bent in plaatselijke kunstenaars, dan biedt de Ruta del ARTE, een initiatief van de ART CLUB IBIZA met meer dan 100 aangesloten kunstenaars op Ibiza, de perfecte gelegenheid, voor een ontmoeting met een aantal van hen, in hun eigen werkplaats of atelier en te weten komen wat hen van Ibiza het meest inspireert en tegelijkertijd genieten van het prachtige landschap van het eiland, terwijl je de kunstroute volgt.

Ibiza Kunst is te vinden in de talloze galeries verspreid over het eiland, welke een interessante mix van moderne kunst, fotografie en diverse fascinerende stukken aanbieden in regelmatig gehouden tentoonstellingen van lokale en internationale kunstenaars!

Ibiza 4 all, Ibiza Kunst - Alles over Kunst & Kunstenaars op Ibiza.
© 2006 - 2019 ibiza4all.org